Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Αν ήταν η ζήλεια ψώρα

Όταν ακούτε "πράσινο τερατάκι" τι σας έρχεται στο μυαλό; Αν αγαπάτε τις ταινίες animation, η απάντηση βγαίνει αβίαστα σαν ρέψιμο. Shrek βέβαια. Αν είστε άνω των 30, τότε ο Slimer, ελληνιστί Γλίτσας, από τους θρυλικούς Ghostbusters ξεπηδά από την μνήμη και σας κάνει μπου επιδεικνύοντας τα μεγάλα κίτρινα δόντια του. Ανεξαρτήτως γούστων και ηλικίας όμως, το πράσινο τερατάκι της ζήλιας είναι αυτό που κρατάει τα σκήπτρα στους συνειρμούς, τα οποία μας κοπανάει στην κεφάλα μας συχνά πυκνά και κάνει τους γύρω μας να βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκαν.

Πρόσφατα δε, πήγε και κατσικώθηκε στο σβέρκο κάποιων εκεί στο Newsweek, αλλιώς δεν εξηγείται το κόμπλεξ που βγάλανε στο πρόσωπο της Ελλαδίτσας μας, αποκλείοντάς την από την λίστα των καλύτερων χωρών για να κάνεις 10 απλά καθημερινά πράγματα. Κι επειδή δεν είμαστε τώρα να βλέπουμε στα παράθυρα τον Άδωνι να ωρύεται σαν γκόμενα που δεν της πέτυχε η βαφή, λέω να προσπαθήσω να αποκαταστήσω την αλήθεια που θέλει την Ψωροκώσταινα να σαρώνει όλα τα μετάλλια αποφεύγοντας τους ελέγχους αντι-ντόπινγκ.

Η καλύτερη χώρα για να πετάξεις χαρταετό: Ινδία
Το γεγονός ότι φέτος άργησαν να μας επισκεφτούν τα μελτέμια, δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι κακοί και μοχθηροί ξένοι συνεργαστήκανε υπογείως με τον Θεούλη περικυκλώνοντάς μας με ακραία καιρικά φαινόμενα που λειτούργησαν σαν καλοβαλμένο προφυλακτικό. Για να μην αναφερθώ σε μερικούς εγχώριους καλλιτέχνες της καλούμπας, βλέπε Ψωμιάδη. Όσο για το διεθνές φεστιβάλ χαρταετού που πραγματοποιείται στην Ινδία κάθε χρόνο, μία λέξη έχω να σας πω: Κούλουμα. Είναι δυνατόν τώρα να συγκρίνουμε την ταραμοσαλάτα και τις ιαχές ενθάρρυνσης του πιλότου που τρομάζουν τα πουλιά στα καλώδια της ΔΕΗ με τους τέλεια φτιαγμένους ξενέρωτους χαρταετούς που παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ;

Η καλύτερη χώρα για να κάνεις σεξ: Τσεχία
Ελάτε, αυτά είναι γελοιότητες. Ο Έλληνας έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σεξουαλικότητας στο αίμα του απ' ό,τι σε λευκά αιμοσφαίρια. Τυχαία είναι η έκφραση Greek Lover; Κι απαντώ: όχι δεν είναι. Είναι φανερό πως μας φθονούν γιατί τους πηδάμε τις γυναίκες που έρχονται για να απολαύσουν τον ήλιο, τις θάλασσες μας και ολίγον από Μήτσο με το μαυρισμένο στέρνο. Αμ το άλλο; Εδώ έχουμε μέχρι και πολιτικό που εξυμνεί το σεξ με το όνομά του και μόνο, Loverδος. Για να μην μιλήσω για το κοινότυπο πλέον άγριο σεξ στο οποίο επιδίδονται όλοι οι πολιτικοί πάνω στα καταπονημένα σώματα των πολιτών που έχουν ρέψει σαν χριστιανοί οσιομάρτυρες.

Η πιο φιλική προς τους ομοφυλόφιλους χώρα: Ολλανδία
Κακώς έχει περάσει η αντίληψη ότι η ελληνική κοινωνία είναι κατά βάθος συντηρητική και μυξοπαρθένα που γουστάρει να μαστιγώνεται ανηλεώς από τον πουριτανισμό. Αρκεί να κάτσει κάποιος και να παρατηρήσει τις συνομιλίες των Ελλήνων για να διαπιστώσει ότι οι μισοί είναι μαλάκες και οι άλλοι μισοί παλιοαδερφές. Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που εμπίπτουν και στις δύο κατηγορίες, γνωστοί και ως bi-sexual, αναλόγως πάντα για ποιο λόγο μπινελικώνουμε τον συνομιλητή μας.

Η καλύτερη χώρα για να έχεις σκύλο: Βέλγιο
Προφανέστατα, οι συντάκτες της λίστας δεν έχουν κάνει μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας για να δουν ότι εμείς εδώ όχι απλώς τα αγαπάμε τα σκυλιά, αλλά τους δίνουμε κι όλη την ελευθερία που μπορούμε να κυκλοφορούν μόνα τους. Βλέπετε, εμείς δεν είμαστε εγωιστές να τα θέλουμε συνέχεια δίπλα μας με το λουρί και μέσα στο σπίτι μας να μας κατουράνε όπου βρούνε. Αφήστε που τα νοιαζόμαστε τόσο που συχνά τα υποβάλλουμε σε stress tests, ανάλογα με αυτά των τραπεζών. Ελέγχουμε την φυσική τους κατάσταση κλωτσώντας τα, κόβοντάς τους τις ουρές ή τα αυτιά και άλλες τέτοιες δοκιμασμένες χριστιανικές πρακτικές.

Η καλύτερη χώρα για να δειπνήσεις: Ισπανία
Καλά θα τρελαθούμε τελείως; Όλος ο κόσμος παραμιλάει με το Greek Mousaka, το Greek Souvlaki και τη Greek Salad. Ε και δεν νομίζω τόσοι τουρίστες να έχουν απαίδευτο ουρανίσκο, έτσι; Αν και έχω μια υποψία ότι ο αποκλεισμός μας σε αυτή την κατηγορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κάθε ελιά της χωριάτικης σαλάτας κοστίζει στον τουρίστα τον μισό μισθό του. Αλλά, παιδιά θα πρέπει να δείξουν κι αυτοί κατανόηση κι αλληλεγγύη. Έχουμε μια οικονομική τρύπα ναααα! να καλύψουμε. Είμαι σίγουρη ότι αν τους δείξουμε τον προϋπολογισμό μας, ίσα που θα φτύσουν την ελιά πίσω για να την χρησιμοποιήσουμε στην επόμενη σαλάτα για να μην μπαίνουμε σε παραπάνω έξοδα.

Η καλύτερη χώρα για να ταξιδέψεις με αυτοκίνητο: Ν.Αφρική
Η αδικία είναι κατάφορη και εδώ. Οι δρόμοι μας προσφέρουν αυτό που ευαγγελίζεται το Υπουργείο Παιδείας: δια βίου μάθηση. Με τέτοιες στροφές και σαμαράκια, οι οδηγοί εκπαιδεύονται καθημερινά πάνω στο τιμόνι, κάνοντας τον Σουμάχερ να φαντάζει σαν καροτσέρης με την Αλίκη από πίσω να του τραγουδά. Να μην ξεχάσουμε κι όλα τα εικονοστάσια που μπορεί κάποιος να θαυμάσει κατά μήκος του εθνικού οδικού μας δικτύου, και τα οποία λειτουργούν και σαν φάροι με τα καντηλάκια τους να φέγγουν μες στην νύχτα ελλείψει επαρκούς φωταγώγησης των δρόμων.

Η χώρα με την καλύτερη μουσική: Μάλι (Σουδάν)
Δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται εκεί στο Newsweek μου φαίνεται. Σε μια χώρα που καταφέρνει να συνυπάρχει ο Χατζηδάκις με τον Νίνο, ο Θεοδωράκης με τους Goin' Through και ο Λοϊζος με τον Φλωρινιώτη, δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς στο μεγαλείο της ραίνοντας την με γαρύφαλλα που κοσμούσαν κάποιο τάφο μέχρι πριν από λίγες ώρες και σπάζοντας δυο ντουζίνες πιάτα άμα λάχει.

Η καλύτερη χώρα για να κάνεις παιδί: Γαλλία
Δεν θέλω αηδίες. Στην Ελλαδίτσα μας το αφεντικό φροντίζει για την ομαλή εγκυμοσύνη της γυναίκας, γι' αυτό και την στέλνει άρον άρον σπίτι της. Να μην τραβάει το άγχος της δουλειάς, καταλαβαίνετε. Μάλιστα ενδιαφέρεται τόσο για την σωστή ανατροφή του παιδιού που δεν την δέχεται πίσω όταν παρέλθει ο χρόνος αδείας που δικαιούται από τον νόμο. Τι κι αν στη Γαλλία η κυβέρνηση στέλνει καθαρίστρια για να τους πλύνει τα άπλυτα αν δηλώσει ασθένεια η γυναίκα; Εμείς εδώ έχουμε την γιαγιά που είναι και της οικογενείας και δεν στοιχίζει τίποτα στο κράτος. Βασικό αυτό.

Η χώρα με τον καλύτερο καιρό: Μάλτα
Ε εντάξει, τώρα το παραξεφτυλίσανε εκεί στο Newsweek. Δεν ξέρω αν πρέπει να πω κάτι. Δηλαδή είναι ηλίου φαεινότερο ότι κλίμα σαν της χώρας μας δεν γίνεται να βρεθεί πουθενά αλλού στον κόσμο. Βέβαια τώρα τελευταία έχει στραβώσει κι εμείς οι γάιδαροι το φάγαμε, γι' αυτό και πάμε κατά διαόλου. Πιστεύω ότι η Μάλτα κέρδισε σ' αυτή την κατηγορία μόνο και μόνο γιατί μετρά περισσότερες νίκες από εμάς στην Eurovision. Άτιμα κυκλώματα.

Η καλύτερη χώρα για να γεράσεις: Ιαπωνία
Το 1/5 του πληθυσμού της Ιαπωνίας είναι γέροι, διαβάζω. So what? Έχουν κοιτάξει τα δικά μας ποσοστά; Εδώ όχι μόνο είναι σαφώς περισσότεροι, αλλά είναι και πιο δραστήριοι. Ξεκινούν το πρωί για το ΙΚΑ, μετά πετάγονται μια βόλτα από την Εθνική να εισπράξουν την σύνταξη και το απόγευμα καταλήγουν στο Σύνταγμα να διαδηλώσουν για το κομμένο ΕΚΑΣ. Πείτε μου εσείς. Υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει προνοήσει με τέτοιο 24ωρο σχέδιο απασχόλησης για την τρίτη ηλικία; Κανένα!

Όπως βλέπετε, μας ζηλεύουν σφόδρα παίδες και φτύνουν την χολή τους πάνω μας μολύνοντας τις καθαρές μας θάλασσες να πληγεί ο τουρισμός μας. Αλλά έτσι είναι, η ζήλεια τυφλώνει. Το απέδειξε πρόσφατα και μια σχετική επιστημονική έρευνα. Και να μην τυφλώνει δηλαδή, πάλι εκεί θα καταλήγανε, αν δεν τους είχαμε δώσει εμείς οι Έλληνες τα φώτα του πολιτισμού. Ου να μου χαθούν οι αχάριστοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου